dimarts, 24 de març del 2020

DEURES? TRANQUIL·LITAT...



Acompanyament, confinament 🏘i afecte💞

“Potser us ha donat per crear un horari estricte per als deures o simplement us esteu atabalant amb les tasques. Teníeu l'esperança de fer tota la feina de l'escola a part d'un munt d'activitats, manualitats i experiments.

Però la realitat és aquesta:


Els nostres fills estan igual d’espantats i preocupats que nosaltres. Senten tots els comentaris, veuen les notícies i noten la nostra ansietat.

Mai han viscut res així i la idea de no tenir escola i estar de vacances s'ha convertit en la realitat d'estar atrapats a casa sense poder veure els seus amics.

En funció que passin els dies notareu un augment en problemes de comportament. Potser d’ansietat, enuig o ràbia cap al fet de no poder fer les coses normals. Veureu més enrabiades i comportaments negatius. Això és normal i esperat en aquests temps excepcionals.

El que necessiten els nostres fills ara mateix és sentir-se embolcallats i estimats. Això pot significar que haureu de trencar aquest horari perfecte i donar-los molt d’afecte. Podeu jugar, pintar, jugar a jocs de taula, veure pel·lícules, fer visites virtuals a museus. Comenceu junts a llegir un llibre o simplement acollir-vos sota les mantes i no fer res!

No us preocupeu que es quedin enrere al cole. Tots els nens estan en la mateixa situació i no passarà res. Quan es torni a l'escola es posaran tots al dia. No discutiu amb els vostres fills perquè no volen fer la tasca de mates, no els crideu per no voler seguir l'horari.
Si us podeu quedar amb una cosa que sigui aquesta:

Quan acabi aquesta situació, la salut mental dels nostres fills serà més important que les seves capacitats acadèmiques i com s'han sentit durant aquest temps, es quedarà amb ells molt més temps que la memòria dels deures que van fer.”

[Escrit anònim extret de les xarxes]


I per acabar, una cançó molt present a les nostres festes de l'escola que ajuda a millorar l'ànim i les ganes... I que la podeu ballar!




Una suma: interessant: ÀMIMUS = ÀNIMS + MIMUS!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada